2015. április 29., szerda

Betegségek, melyeket megelőzhetnénk a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb módon

Betegségek, melyeket elegendő mennyiségű víz fogyasztásával megelőzhetnénk
A betegségek egyik leggyakoribb oka a vízhiány. Dr. Batmanghelidj szerint „nem vagyunk betegek, csak szomjasak”.


Szervezetünk helyes működése a kellő mennyiségű víztől függ. Amikor testünk elveszíti víztartalma 10-15%-át, betegségek alakulnak ki. A depresszió és az ingerlékenység is gyakran a vízhiánynak köszönhető. Értelmi frissességünk szempontjából is fontos a kellő mennyiségű víz fogyasztása, hiánya elfojthatja a kreativitásunkat, és fejfájást is okozhat. Vízhiány, vagyis dehidráció esetén a szervezet a létfontosságú szerveket védi. Emiatt helyi vízhiány lép fel azokon a területeken, ahonnan a szervezet vizet vont el. Ilyenkor érzünk fájdalmat ezeken a testtájakon. Ha testünk víztartalmának 20%-át elveszítjük, meghalunk. 


Naponta vizet veszítünk a kilégzéssel, vizelettel, széklettel és bőrünkön keresztül a párolgással. A nagyobb vízveszteséget könnyen felismerhetjük a szomjúságérzésről: ez jelzi, hogy kezdünk kiszáradni.

A vízhiány bizonyítottan közrejátszik az alábbi betegségek kialakulásában:
  • emésztőrendszeri betegségek, fájdalmak (gyomorfájás, hasfájás, székrekedés, vastagbélgyulladás),
  • ízületi fájdalmak, reuma, köszvény stb.,
  • hátfájás, derékfájás, lumbágószerű fájdalmak, nyaki fájdalmak,
  • fázás közbeni lábfájás,
  • fejfájás bizonyos típusai, akár migrén is,
  • magas vérnyomás, magas koleszterinszint,
  • szívbetegségek, szívtájéki fájdalom
Az előbb felsorolt betegségeknél sok esetben elég lenne félóránként, óránként meginni egy-egy pohár vizet, hogy javulás következzen be.

A földfelszín 75%-át víz borítja, érdekes egybeesés, hogy szervezetünk 75%-a szintén víz. Legyünk következetesek, ételeink kiválasztásánál is részesítsük előnyben a 75%-os a víztartalmúakat, tehát fogyasszunk sok friss gyümölcsöt, zöldséget – ezek desztillált víz tisztaságú vizet tartalmaznak bőségesen. Sajnos az egészségvédő tanácsot szinte mindig „későn” mondják el az embereknek: akkor, amikor már betegek. Pedig jobb volna a bajokat megelőzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése