IVÓKÚRA

Helyes vízivási szokást alakíthatsz ki, ha végigcsinálsz egy ivókúrát


Mi az ivókúra jelentősége?

5 érv az ivókúra mellett 

A legtöbb ember kevés vizet iszik. Testünkben minden folyamat vizes közegben működik, ezért egészségünk megőrzéséhez létfontosságú, hogy elegendő mennyiségű vizet igyunk.
 1. A vérünk közel 90%-a víz. Ha besűrűsödik, ez az állapot növeli az infarktus és a trombózis kockázatát. 
 2. Az ízületek kenőanyaga a víz. A vízhiány következtében az ízületi porc elkopik, és fájdalmassá válik a mozgás. 
 3. Az emésztés folyamata vízigényes. Az emésztőrendszeri betegségek kialakulását elősegíti, ha keveset iszunk
 4. A fejfájás egyik leggyakoribb oka, hogy nem iszunk elegendő vizet. 
 5. A krónikus dehidratáció a magas vérnyomás kialakulásában is szerepet játszik. 
Azért érdemes végigcsinálni egy ivókúrát, hogy megtanulhass meginni annyi vizet, amennyire szüksége van a szervezetednek. 
Mi az ivókúra? 


Az ivókúra lényege, hogy több vizet iszol, mint szoktál. Ez nagyon hatásos, mert a többletvíz átmossa a szervezetedet, ezáltal feloldódnak és eltávoznak a lerakódott méreganyagok. Az a cél, hogy helyes vízivási szokásokat alakíts ki, és megtanulj meginni nagyobb mennyiségű vizet. A közérzeted, egészséged javulni fog, ha kitartasz, és nem adod fel. (Orvosi értelemben az ivókúrák alatt gyógyvizet fogyasztanak a betegek orvosi tanácsra.) 

Milyen vizet válasszak? 

Több lehetőséged van. Választhatsz tisztított vizet (reverzozmózis). Ha már eldöntötted, hogy egy ivókúrát végigcsinálsz, akkor ehhez választhatsz jó minőségű ásványvizet is. Érdemes végiggondolni a következő tényeket. Azok az ásványvizek, amelyeknek a nem ürülő ásványianyag-tartalma magas (kalcium és magnézium), nem ajánlottak. Ugyanis a szervetlen kötésben lévő kalcium és magnézium nem tud felszívódni, hanem a lerakódik a szövetekben és az erek falában. Azok az ásványvizek jók, amelyeknek a kalcium- és a magnéziumtartalma alacsony. Szívből tudom ajánlani az ivókúrához az egyik legjobb magyar ásványvizet, a Peridotot. Lágy, selymes az íze, ürülő ásványi anyagokat tartalmaz és természetesen lúgos.


Melyek a legfontosabb tulajdonságai a Peridot lúgos ásványvíznek?

Az oldóhatás, azaz oldja a lerakódott savakat és salakanyagokat. Az átlagosnál jobban hidratál. Lúgos közegben nincs baktérium- és vírusszaporodás. Tisztítja az egész szervezetet, és csatornát nyit a káros anyagok eltávolításának. Reflux ellen is kiváló, mert gyors hatású balzsamként ápolja a szétmart nyelőcsövet!!


Hogyan fogyasztandó a lúgos víz? 

A lúgos víz semlegesíti a gyomorsavat, ezért mindig étkezés előtt 30-60 perccel ajánlott a fogyasztása. Az üres gyomorból könnyen felszívódik a víz. Ha evés után iszod, ez lelassítja az emésztést, mert semlegesíti a gyomorsavat, és rossz közérzetet okozhat.


Mikor leghatékonyabb a lúgos víz? 

Kezdd vízivással a napot. Testünkből egész éjjel távozik a verejték, reggel pedig általában vizelési ingerrel ébredünk. Emiatt ilyenkor a legsűrűbb a vérünk. 
Ezért felkelés után ajánlott meginni legalább 0,5 l vizet. Azaz 2 nagy pohárral, és a kettő között teljen el 40-60 perc.
Érdemes a vizet reggel langyosan vagy felmelegítve inni.


Meddig tartson egy ivókúra ? 

Az első kúra legalább 4-6 hétig tartson, ha a Peridotot választottad, majd 1-2 hét szünet után folytathatod a kúrát. A szünet ideje alatt tisztított vizet ihatsz a megszokott mennyiségben. Ha tisztított vizet választottál, akkor nem kell szünetet tartanod. Az a cél, hogy a vízivási szokásod kialakuljon, és megszokd, hogy több vizet iszol. 


Mennyit ihatok a Peridot ásványvízből naponta? 

Minimum 1,5-2 l-t. Azonban ezt a mennyiséget kiegészítheted más tiszta vagy tisztított vízzel is. Tűzd ki célul, hogy a napi vízfogyasztásod elérje a 30 testsúly-kilogramm/1 l-t. Tehát 60 kg esetén ez 2 l víz minimum. A Peridot természetes lúgos víz korlátlanul fogyasztható!Mitől különleges a Peridot ásványvíz? 

 1. Védett vízzáró rétegből kerül a felszínre.
 2. Ásványianyag-összetétele ideális. Mivel ürülő ásványi anyagokat tartalmaz, ezek nem rakódnak le az erekben, szövetekben, hanem a vizelettel távoznak.
 3. Nagy a savlekötő képessége, amit oldottnátrium- és hidrogén-karbonát-tartalma biztosít.
 4. A Peridotnak alacsony a deutériumtartalma (139 ppm) és erősen lúgos (8,8 mmol/l). Ez a két tényező egymás hatását felerősíti, és így létrejön a szinergikus, azaz a többlethatás. A nem ürülő szervetlen ásványi anyagokból, a magnéziumból és a kalciumból keveset tartalmaz.
 5. Lágy, selymes, kellemes az íze. 

Megrendelhető: 


Fogyasztóink véleménye: 


„Kedves János! Nem vagyunk egyformák. Kinek az a baja, hogy iszik, másoknak meg az okoz gondot, hogy nem iszik. Én az utóbbiakhoz tartozom, vagyis csak tartoztam. Pontosan tudtam már elég régóta, hogy nagyon kevés az a vízmennyiség, amit naponta képes vagyok meginni. Próbálkoztam mindenféle trükkel, de mint minden, ami kényszer, hosszú távon egyik sem működött. Aztán Ön megismertetett a Peridot vízzel, ami finom, selymes ízű, és itatja magát. Semmi kényszer, csak a jóleső érzés. Most már én is képes vagyok az elvárható napi vízmennyiséget meginni. Szép fokozatosan emelem a napi vízadagomat. A cél a napi egyflakonnyi mennyiség. Ez ma már egyáltalán nem tűnik teljesíthetetlennek. Régebben állandóan éhes voltam. Ez a napi vízadagom emelésével egy csapásra eltűnt. Valószínűleg nem is éhséget jelzett a szervezetem. A napi rendes étkezéseim között már nem eszegetek. Ez persze több okból is nagyon hasznos. Mivel nem terhelem a szervezetem örökös emésztéssel, lényegesen több energiám van. Így visszatekintve persze olyan egyszerű és érthető minden, de nagyon nehéz a régi, rossz beidegződéseken változtatni. Segítséggel persze minden könnyebb. Nekem nagy segítséget jelentett a Peridot ásványvíz és az ön által tartott ismertető a vízről. Hálásan köszönöm a segítséget! További munkájához jó egészséget és minden jót kívánok!”
Gy. Mária vegyészmérnök, Budapest 

Több infót a dr. Tiszta Víz című könyvből kaphatsz. 3 megjegyzés:

 1. Engem az érdekelne, hogy miként lehet hozzászoktatni magunkat a napi 2 liter mennyiséghez. Létezik valamilyen technika, amivel nem kell feltétlenül fél óránként a mosdóba rohangálni, hiszen munkahelyen, utazás közben stb. ez elég kellemetlen.

  Üdvözlettel: Gabriella

  VálaszTörlés
 2. Kedves Gabi!

  Nekem nagyon sokat segített az, hogy megértettem a testem nem tud jól működni elegendő víz nélkül. Ezért eldöntöttem, megtanulok vizet inni. Eleinte elfelejtettem, hogy mennyit ittam..... Utána kipalackoztam üvegbe a vizet. Azzal kezdtem, és kezdem a napot, hogy 2 pohárral megiszom.( 30-40 perc szünetet hagyok a két pohár között) A többit egyenletesen elosztom, hogy estére megigyam a vízmennyiségemet. Kezdetben koncentrálnom kellet arra, hogy igyak, miután megszoktam, egyszerűen nem érzem jól magam, ha nem ihatok, és gyakrabban érzem a szomjúságot, mint régebben.
  Hát ami bemegy, az tény hogy ki is jön........... ezt nem lehet kikerülni.

  Üdvözlettel:Ági

  VálaszTörlés
 3. Kedves Gabi és Ági, nekem is sikerült egy idő után rászoktatnom magamat a két liter víz megivására naponta. Reggelente mindig is két nagy bögrényi víz megivásával kezdtem, mert olvastam és hallottam, hogy ez egészséges, de fáztam utána, és a sok mosdóba futkosás is zavart, sőt idegesített. Aztán jött az ötlet, hogy tornázzak kicsit reggelente (max. tíz perc), és láss csodát: nem fáztam már a víztől. Azután egy kedves kozmetikus hölgy, aki a meglehetősen száraz bőrömet látva próbált rábeszélni a több víz ivására, azt mondta, hogy igaz, hogy eleinte zavaró a gyakori futkosás a toalettre, de ha kitartó az ember, akkor a szervezet hozzászokik a megnövekedett vízmennyiséghez, és „megtartja” a vizet.
  És ez nálam be is következett. Már nem kell annyira sűrűn a mosdóba járkálnom, pedig egyre több vizet iszom, és nagyon jót tesz, például már a lábamon sem olyan száraz a bőr, a szám pedig sosem cserepes. És ha érzem, hogy front vagy stressz miatt mindjárt megfájdul a fejem, akkor is használ a tiszta víz: két nagy bögre víz szép lassan elfogyasztva, és múlik a fejben érződő szorítás.
  Szóval kitartás: örömmel meg fogja tartani a vizet a szervezet!

  VálaszTörlés