2015. május 29., péntek

Gyereknapi gesztenyepüré torta

Szív alakú gesztenyepüré torta sütés nélkül gyereknapra

Gyorsan valami finomat a gyerkőcöknek sütés nélkül

Hozzávalók:


2 db (500 g) gesztenyemassza (Aldi v. Lidl)
4 dl habtejszín – laktózmenteset választottam (Aldi)
8 g tejszínhab-keményítő
12 db babapiskóta
2 dl meggybefőtt


Eszközök:


tálca
tortaalátét papírcsipke
20x20 cm-es keménypapír
olló
vonalzó
ceruza
folpack
kb.80 cm-es, bordó szalag (nekem rózsaszínű volt)


Elkészítés menete:


A 20x20 cm-es kartonpapírra szívet rajzoltam, kivágtam, és bevontam folpackkal.
250 g gesztenyemasszát egyenletesen ellapítottam rajta. A babapiskótákat félbevágtam, belenyomtam a gesztenyébe és a szalaggal körbekötöttem.
A tejszínt 2 evőkanál porcukorral (vagy porrá őrölt xilittel), késhegynyi vaníliaporral habbá vertem, és félidőben beleszórtam a habfixet. A habot öt részre osztottam, és ebből 2 részt beletettem a szívbe.
A másik gesztenyemasszát félbetörtem, és rányomtam a habra. Rászórtam a meggy 2/3-ad részét, majd a habból 2 részt a tetejére kentem.
A tetejére gesztenye került, amit habbal és meggyel díszítettem.A 20x20 cm-es kartonpapírra szívet rajzoltam, kivágtam, és bevontam folpackkal.


250 g gesztenyemasszát egyenletesen ellapítottam rajta.A babapiskótákat félbevágtam, belenyomtam a gesztenyébe, és a szalaggal körbekötöttem.A tejszínt 2 evőkanál porcukorral (vagy porrá őrölt xilittel), késhegynyi vaníliaporral habbá vertem, és félidőben beleszórtam a habfixet. A habot öt részre osztottam, és ebből 2 részt beletettem a szívbe.

A másik gesztenyemasszát félbetörtem, és rányomtam a habra. Rászórtam a meggy 2/3-ad részét, majd a habból 2 részt a tetejére kentem.A tetejére gesztenye került, amit habbal és meggyel díszítettem.

1 megjegyzés: