2015. április 16., csütörtök

Ha szomjas, iszik? - Természetellenes ivási szokásaink rossz hatással vannak szervezetünkre

Ivási szokásaink: ha szomjas, igyon tiszta vizet!
Étkezési szokásainkhoz hasonlóan alakulnak az ivási szokásaink is: egyre inkább eltávolodunk a természetes ivási magatartástól.
Számos hőn szeretett ital fogyasztása – kávé, fekete tea, édes és szénsavtartalmú üdítőitalok, szeszes italok – növeli a szervezet méreganyag-tartalmát.
A test ezeket az élvezeti szereket egyáltalán nem tudja felhasználni a szervezet hidratálásához.
Erre egyedül a víz alkalmas – legalább napi 1,5-2 liter!
Ez azért is nagyon fontos, hogy a vesék ki tudják mosni az anyagcsere melléktermékeit. A cukrozott tea, a mesterséges színezékkel megfestett üdítők dehidratálják (kiszárítják) a szervezetet. Tapasztalhatjuk, hogy ezekből minden elfogyasztott pohár csak fokozza a szomjúságunkat. Tehát a kedvenc üdítőitalaink valósággal "megaszalják a testünket", és nem képesek oltani a szomjúságunkat.
Csak ha a tiszta vizet választjuk italunknak, akkor vagyunk képesek abbahagyni az üdítők mértéktelen fogyasztását. Tiszta vízre van szükségük a sejtjeinknek, hogy „megtisztulhassanak”, és a salakanyagokat kiválaszthassák.
Az édességvágyunkat friss gyümölcsök fogyasztásával elégíthetjük ki. Vagy igyunk meg egy pohár frissen facsart narancslét vagy grapefruitlét, amely felüdít és hidratál is egyben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése