2015. február 11., szerda

Mit tudsz, és mit érdemes tudni a víz fizikai, kémiai tulajdonságairól? II. rész


Fotó:

A víz nagy mennyiségű hőt tud tárolni. Mi a jelentősége ennek?  


Az óceánok nyáron elnyelik a nap energiáját, télen pedig fokozatosan leadják a tárolt hőmennyiséget a környezetüknek. Tehát nyáron hűtik, télen fűtik a földet. Így mérséklik, kiegyenlítik az éghajlatot, és csökkentik az évszakok közötti különbségeket. A víz lassan melegszik fel, és lassan hűl le. Sok energia szükséges ahhoz, hogy a víz hőmérséklete megemelkedjen.




Fotó:

Tudtad, hogy a víz nem változtatja meg az általa szállított anyagok szerkezetét? 


A víz univerzális oldószer. Ez a tulajdonsága lehetővé teszi, hogy a legkisebb ereidben is több száz különböző vegyület utazzon. Így a víz lehetővé teszi az ételek, a gyógyszerek és az ásványi anyagok szállítását, felszívódását. Nagyon sokfajta anyag oldódik a vízben és stabilizálódik a hidrogénkötéssel. Ez teszi lehetővé az oxigén, a szén-dioxid, a tápanyagok és a szennyező anyagok szállítását a véredben, és ez az alapja a testedben működő biológiai folyamatoknak.
A tiszta víz számos betegség esetén képes meggyógyítani, ha bőségesen és megfelelő rendszerességgel fogyasztasz belőle. Ezáltal válik a tiszta víz a leghatékonyabb gyógyszerré, és nincsenek mellékhatásai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése