2015. február 26., csütörtök

Hogyan segíti az immunrendszert a kórokozók ellen folytatott harcban a tiszta víz?


Az emberi test egy csodálatos alakulattal veszi fel a harcot a különféle betegségekkel szemben: a baktériumok támadását a lymphocyták és más fehérvérsejtek verik vissza úgy, hogy az ellenséget körülveszik, felfalják, és egy „speciális vegyi fegyverrel” megsemmisítik.
Akkor tudják eredményesen felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben, ha elegendő mennyiségű víz van a vérünkben. Amikor a vérünk besűrűsödik, a fehérvérsejtek mozgása „nehézkessé válik”, sebességük csökken, és romlik a hatékonyságuk. A betegségek kialakulásának megelőzésére a legjobb szer, amit alkalmazhatunk: a tiszta víz.

Az elégtelen vízfogyasztás másik következménye, hogy a vesénk nem tud elegendő vizeletet kiválasztani, emiatt vizeletpangás keletkezik a húgyhólyagban. A koncentrált méreganyag-tartalmú vizelet ingerli a hólyag hámrétegét, és hajlamossá teszi a fertőzésekre.
A víznek fontos szerepe van szervezetünk hőháztartásának szabályozásában is. Az izzadás által csökken a testhőmérsékletünk, mert a párolgás hőt von el a szervezetünkből, ez különösen lázas megbetegedések esetén hasznos. Ugyanakkor sok salakanyagtól is megszabadulunk ilyenkor. Az elveszített vizet mindenkor pótolni kell!

Ezért kiemelten fontos a bőséges vízfogyasztás járványos időszakokban!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése