2016. április 15., péntek

Vesztes helyzetből ragyogó győzelem

Gondoltad volna, hogy a hozzáállásod az egyetlen dolog  amivel hatást tudsz gyakorolni az életedre? A hozzáállás fontosabb, mint maga az élethelyzet. Ha kíváncsi vagy a jelentőségére, példaképpen megnézheted a tegnapi Liverpool-Dortmund Európa Liga focimeccset. Hogyan tudtak vesztett helyzetből, győzelmet kovácsolni 45 perc alatt?


A belga csatár, Divock Origi, aki a 48. percben gólt szerzett, kiemelte: Jürgen Klopp ( az edző)  azt mondta nekik a pihenő alatt, próbáljanak meg úgy játszani, hogy majd gyerekeiknek, unokáiknak is büszkén mesélhessék el, mi történt velük, illetve legyen a szurkolóinknak is ez egy különleges este.

 Ezek után 0:2 állásról egy félidő alatt 4:3 -ra nyerték meg  a mérkőzést.

Mi is az a hozzáállás?

"A hozzáállás fontosabb a múltnál, a tanulmányaidnál, a pénznél, fontosabb a körülményeknél, a kudarcoknál, a sikereknél, fontosabb annál, amit mások gondolnak, mondanak vagy tesznek. Fontosabb a megjelenésnél, a tehetségnél vagy az ügyességnél. 
A hozzáállással fel lehet építeni, vagy szét lehet rombolni egy vállalatot… egy templomot… egy otthont. És az az érdekes, hogy mindennap mi dönthetjük el, milyen hozzáállással fogjuk végigcsinálni az adott napot.
A múltunkat nem tudjuk megváltoztatni…nem tudjuk megváltoztatni a tényt, hogy az emberek bizonyos módon cselekednek. Nem tudjuk megváltoztatni az elkerülhetetlent. 

Az egyetlen dolog, amivel befolyást tudunk gyakorolni az életünkre, az a hozzáállásunk…

Meg vagyok győződve arról, hogy az élet 10 százalékban az, ami történik velem, és 90 százalékban az, ahogy reagálok erre. Tehát, az egyéni hozzáállás a kulcsa mindennek… felelősek vagyunk a hozzáállásunkért.”


(Charles Swindoll)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése