2015. június 26., péntek

Helyes vízivási szokást alakíthatsz ki, ha végigcsinálsz egy ivókúrát

Mi az ivókúra jelentősége?

5 érv az ivókúra mellett 


A legtöbb ember kevés vizet iszik. Testünkben minden folyamat vizes közegben működik, ezért egészségünk megőrzéséhez létfontosságú, hogy elegendő mennyiségű vizet igyunk. 


  1. A vérünk közel 90%-a víz. Ha besűrűsödik, ez az állapot növeli az infarktus és a trombózis kockázatát. 
  2. Az ízületek kenőanyaga a víz. A vízhiány következtében az ízületi porc elkopik, és fájdalmassá válik a mozgás. 
  3. Az emésztés folyamata vízigényes. Az emésztőrendszeri betegségek kialakulását elősegíti, ha keveset iszunk.
  4. fejfájás egyik leggyakoribb oka, hogy nem iszunk elegendő vizet. 
  5. A krónikus dehidratáció a magas vérnyomás kialakulásában is szerepet játszik. 
Azért érdemes végigcsinálni egy ivókúrát, hogy megtanulhass meginni annyi vizet, amennyire szüksége van a szervezetednek. 



Mi az ivókúra? 


Az ivókúra lényege, hogy több vizet iszol, mint szoktál. Ez nagyon hatásos, mert a többletvíz átmossa a szervezetedet, ezáltal feloldódnak és eltávoznak a lerakódott méreganyagok. Az a cél, hogy helyes vízivási szokásokat alakíts ki, és megtanulj meginni nagyobb mennyiségű vizet. A közérzeted, egészséged javulni fog, ha kitartasz, és nem adod fel. (Orvosi értelemben az ivókúrák alatt gyógyvizet fogyasztanak a betegek orvosi tanácsra.) 

Milyen vizet válasszak? 


Több lehetőséged van. Választhatsz tisztított vizet (reverzozmózis). Ha már eldöntötted, hogy egy ivókúrát végigcsinálsz, akkor ehhez választhatsz jó minőségű ásványvizet is. 

Érdemes végiggondolni a következő tényeket. 
Azok az ásványvizek, amelyeknek a nem ürülő ásványianyag-tartalma magas (kalcium és magnézium), nem ajánlottak. Ugyanis a szervetlen kötésben lévő kalcium és magnézium nem tud felszívódni, hanem a lerakódik a szövetekben és az erek falában. 
Azok az ásványvizek jók, amelyeknek a kalcium- és a magnéziumtartalma alacsony. Szívből tudom ajánlani az ivókúrához az egyik legjobb magyar ásványvizet, a Peridotot. Lágy, selymes az íze, ürülő ásványi anyagokat tartalmaz és természetesen lúgos.

1 megjegyzés:

  1. Én már végigcsináltam egy hathetes ivókúrát a Peridottal, és hat kilót fogytam a segítségével! Ezen a linken találod a részleteket, ha szeretnéd megnézni!

    http://www.belindavilaga.blogspot.hu/search/label/iv%C3%B3k%C3%BAra

    VálaszTörlés